Gerechten met Rozenbottelchutney
De rozenbotteltuin uit Wijk bij Duurstede doneert voor elk gezin van onze Voedselbank een lekkere pot chutney. Maar waar smeer je het op?
Rozenbotteltuin De Put aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Wijk bij Duurstede bestaat al ruim 60 jaar. De kwekerij, winkel en tuin worden gerund door Emmelie Moerkoert en Eric Hees.
Eric vertelt: "Van de bottels worden al meer dan 20 jaar ambachtelijke producten gemaakt. Het is een stukje culinair erfgoed, waarbij de rozenbottel als inheemse superfood de hoofdrol speelt."
Uw webredacteur moest het even opzoeken maar rozenbottelchutney eet je bij rijst, vlees, couscous, of bij een stuk oude kaas.
Eric en Emmelie doneren met plezier ruim 70 potjes Chutney voor klanten van de Voedselbank. Waarvoor DANK. En als u zelf als bezoeker van deze website een potje wil kopen dan kan dat natuurlijk bij de Rozenbotteltuin of bij één van de vele verkooppunten in de omgeving.